Category: Материјали за коренски канал

Материјали за коренски канал

i-CLEAN

Пакување Пакување 50мл. шише Индикации  за дезинфекција и чистење на канал пред дефинитивно полнење

Детали »
Материјали за коренски канал

CAMPHENOL PLUS

Предности: Пакување Предности: Содржи дексаметазон и тимол Пакување 20мл. шише

Детали »
Материјали за коренски канал

i-DEVIT

Индикации Идеален за девитализација на пулпа пред мортална екстирпација или ампутација За девитализација на остатоците по отстранување на невиталното ткиво на пулпата Предности: Пакување Предности:

Детали »
Материјали за коренски канал

i-TIPS

Индикации За испирање на коренскиот канал Предности: Пакување Предности: Заоблен и затворен врв на краевите на иглите Многу  странични отвора за подобро испирање  на каналите

Детали »
Материјали за коренски канал

CITRIC ACID

Индикации За ефикасна ревизија на коренски канали Се препорачува да се употребува како средство за отстранување на размачканите слоеви на ѕидовите на забите. Се препорачува

Детали »
Материјали за коренски канал

SODIUM HYPOCHLORIDE

Индикации За дезинфекција За испирање на каналот откако ќе се наполни со соодветно средство Предности: Пакување Предности: Силен антибактериски ефект Помага при чистењето на коренскиот

Детали »
Материјали за коренски канал

i-EDTA

Индикации За чистење За подмачкување За ширење Предности: Пакување Предности: Помага при наоѓање на влезот на коренскиот канал Го намалува ризикот на кршење на проширувачот

Детали »